Pole sport on koko vartalon lihaksia käyttävä trendikäs, maailmalla nousussa oleva telinevoimistelun yksi muodoista.Tankotanssi alkoi kehittyä 800 vuotta sitten Mallakhamba nimisestä Intialaisesta urheilulajista, jossa hyödynnetään noin kolme metriä pitkää puutankoa. Myös sirkuksen kiinalaisesta tolppaa voidaan pitää osana tankotanssin historiaa  Laji kehittää erittäin tehokkaasti voimaa, notkeutta ja koordinaatiota.

Tankotanssi on laji, joka vie mukanaan! Se antaa voimaa, kasvattaa luovuutta, asettaa haasteita ja sen kautta opimme itsestämme! Lajissa on niin monta tyyliä, kuin tekijääkin.

Lajissa järjestetään niin kansallisia kisoja kuin myös maailman mestaruuksiakin ja tämä voimistelumuoto onkin kovaa vauhtia menossa kohti Olympialajia!

  • Pole art – useimmiten pyörivällä ja staattisella tangoilla tapahtuva teatterimainen, tanssillinen koreografia musiikin tahtiin, jossa tarinalla sekä tankotempuilla on tärkeä rooli.
  • Pole sport – akrobaattinen tankotemppujen esitys musiikin tahtiin, kansainvälisissä kisoissa pakollisia voima-, notkeus yms. liikkeitä.
  • Pole exotic – sensuelli, tanssikorkokengissä musiikin tahtiin tapahtuva koreografia, sulavat liikkeet ja notkeat tankotemput osana esitystä.

POLE SPORT LAJINA

Kaikkea tätä!

kiinteytät vartaloasi

saat uusia ystäviä

kuntoilet hauskalla tavalla

opit ainakin perusliikkeitä

ja haluat tankoilla liikennemerkeissäkin

liikkuvampi, notkeampi keho

pidät hauskaa, temppuilet lapsesi kanssa

motivoidut ja motivoit 

teet erittäin instagrammattavia kuvia

kasvattaa luovuuttasi

sytytät sisäisen palosi

saat energiaa arkielämääsi

haastat itseäsi